GOEDE ZONNEBRAND PRODUCTEN VOOR HET HELE GEZIN

BEAUTY 

  • — ZONBESCHERMING VOOR HET HELE GEZIN —
  • written in Dutch

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Of eigenlijk moet ik zeggen: ‘ik gíng op vakantie en nam mee…’ want inmiddels ben ik net terug van een heerlijke vakantie! En wat als eerste werd ingepakt waren de flessen zonbescherming voor de huid. Want zoals je vast weet: iedere twee uur smeren geeft de beste bescherming, en dus gaat er heel wat zonnebrand doorheen tijdens zo’n vakantie.

Voor mijn dochter bracht ik de Etos Sun KIDS Spray Sensitive 50+ mee, voor mijn gezicht de CLINIQUE SPF 30 Anti-Wrinkle Face Cream, en voor mijn lichaam de Riemann P20 Once A Day Spray SPF 30 én de BABOR After Sun Repair Lotion.

De Etos Sun KIDS Spray Sensitive 50+ zit in een handige sprayflacon en is geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Hij is vrij van parfum en extra waterresistent. En wat helemaal fijn is: de spray werkt zand afstotend! Als ik mijn eigen zonnebrandcrème even niet bij de hand had gebruikte ik deze spray ook wel eens voor mezelf. Door zijn vloeibare textuur was hij gemakkelijk uit te smeren en liet hij geen ultra witte waas achter.

Als eerste pakte ik ‘s morgens de CLINIQUE SPF 30 Anti-Wrinkle Face Cream. Een fijne smeerbare crème met een romige textuur die een ietwat lichte witte waas op het gezicht achterlaat, maar ook snel weer verdwijnt als de crème eenmaal is ingetrokken. Om UVA en UVB straling zo weinig mogelijk de kans te geven smeerde ik gedurende de dag regelmatig bij. UVA- en UVB straling is zeer schadelijk voor de huid want het zorgt voor een versnelde huidveroudering. Een gezichtscrème met een minimale SPF van 30 is dan ook een must. Rimpels, vlekken, oneffenheden… We don’t want it. En voorkomen is beter dan genezen.

De tweede stap in mijn super simpele vakantie beauty routine was de P20 ONCE A DAY SPRAY van Riemann. Een professionele spray die écht goed blijft zitten, tot wel 80 minuten waterafstotend werkt en maar liefst 10 uur lang effectieve bescherming biedt tegen de zon. De spray is niet vet, trekt snel in en laat ook geen witte waas achter. Wat het echter helaas wel achter kan laten… zijn gele vlekken op je witte kleding. Dus wees gewaarschuwd! Ander nadeeltje aan deze spray is de ietwat chemische geur die tijdens het aanbrengen een beetje op mijn luchtwegen sloeg. Verder is P20 wel vrij van kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen en parfum. En zodra de spray in is getrokken, wat zeer snel gebeurt, heb je geen last meer van de geur.

Na een dag onder de Spaanse zon en na alle zonnebrandproducten van mijn lijf te hebben gespoeld, bleef er een dorstige huid achter die behoefte had aan hydratatie en verkoeling. Hiervoor gebruikte ik de BABOR After Sun Repair Lotion voor lichaam en gezicht. Een fris ruikende, rijke crème, die mijn huid intens voedde en super zacht maakte. Speciale ingrediënten als kuisboomextract en acetyltyrosine stimuleren de melanine aanmaak in de huid, en zorgen zo voor een langer aanhoudende en gelijkmatigere bruine teint. Ook nu ik weer thuis ben en de zon ver te zoeken is, gebruik ik de lotion nog steeds vanwege zijn lekkere geur. Word ik in gedachten weer even teruggeworpen naar zon, zee en strand :).

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy