POLETTE – TREND ZONNEBRILLEN EN BRILMONTUREN

FASHION April 30 2018

  • — THE RE-LAUNCH OF POLETTE GLASSES AND SUNGLASSES  —
  • written in Dutch

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd voor de herlancering en grande opening van de vernieuwde showroom van het hippe brillen en zonnebrillen concept ‘POLETTE’. In de Kinkerstraat, waar de Amsterdamse showroom zich bevindt, vloeiden de bubbels rijkelijk en draaide een DJ opzwepende beats voor the young, hip and fabulous. We werden omringd door honderden brillen en zonnebrillen, de een nog leuker dan de ander. Kiezen was bijna geen optie. Van ultra-minimalistisch tot super over-the-top, van felroze tot pastel blauwe glazen… Het was er allemaal!

Ik had zelf nog niet eerder van Polette gehoord, dus ik was erg benieuwd naar het bestel proces en, gezien de prijs, de kwaliteit van de brillen. Polette staat namelijk bekend om haar trendy brillen tegen super scherpe prijzen. Zo kun je er bijvoorbeeld al een bril bestellen vanaf € 4,95! En niet alleen aan mannen en vrouwen is gedacht, want Polette heeft ook voor kids een aantal coole brillen en zonnebrillen.

Na veel passen, wikken, wegen en nog eens passen, ben ik uiteindelijk voor een mooi simpel ‘cat-eye’ model gegaan met grote glazen die nèt niet helemaal rond zijn: de ‘Mariah’. Ik denk dat dit brilmontuur eigenlijk bedoeld is om te dragen met doorzichtige glazen op sterkte, maar omdat je je bril tijdens het online bestelproces helemaal naar eigen wens kunt customizen, en ik het leuk vond om er een bijzondere twist aan te geven, heb ik gekozen voor een combinatie met (50%) lichtgroene glazen.

Ik moet er eerlijk bij vermelden dat ik ook een aantal minpuntjes heb ervaren tijdens het bestelproces. Er zijn een aantal mailtjes aan vooraf gegaan voordat alles pas écht duidelijk was, en ik mijn bril uiteindelijk met een gerust hart kon bestellen.

Zo stond er bijvoorbeeld op de website vermeld dat wanneer je gekleurde glazen bestelt, deze niet standaard voorzien zijn van een UV-filter (wat nogal belangrijk is bij een zonnebril). Deze ‘extra coating’ zou je, volgens de de FAQ, tijdens het bestelproces aan je bestelling toe kunnen voegen, alleen… bleek dat dus niet mogelijk. Na navraag gedaan te hebben bij de klantenservice, bleek de FAQ op de website foutieve informatie te bevatten. De coating zou namelijk al standaard op alle gekleurde glazen zitten. Als het goed is heeft Polette de informatie op hun website inmiddels aangepast. Daarnaast vond ik het jammer dat er geen telefonisch contact mogelijk was. Ik kon alleen een contactformulier op de website invullen (waar ik overigens gelukkig wel een snelle reactie op kreeg).

En waar het bij een opticien hooguit een week duurt voordat je bril arriveert (en bij sommige online brillenwinkels zelfs nog eerder), duurde het bij Polette twee weken voordat ik mijn bril binnen had. Iets waar de ongeduldige consument van tegenwoordig maar slecht tegen kan. De kosten van de brillen zijn dus laag, maar de keerzijde is dat er niet geïnvesteerd wordt in een snelle leveringsservice. Mijn man heeft op dezelfde dag als ik ook een bril bij Polette besteld, maar hij zit er vandaag de dag (we zijn nu drie weken verder) nog steeds op te wachten… Ach, door al dat wachten zou je bijna vergeten dat je überhaupt een bestelling hebt geplaatst, en is de verrassing straks des te groter als hij eindelijk binnenkomt ;).

Naast verrast, was ik in ieder geval ook erg blij met het resultaat toen mijn zonnebril arriveerde :). Het is namelijk een bril die, door mede door de customize mogelijkheden, niet iedereen heeft en het montuur ziet er luxe en mooi afgewerkt uit! Oftewel: de prijs zie je niet aan de bril af! Daarnaast wisselt  Polette regelmatig van collecties, dus weinig kans dat er nog iemand rondloopt met exact dezelfde bril.

Conclusie: Wil je een bijzondere (en bijzonder goedkope) bril die je er helemaal naar eigen wens uit kunt laten zien? Dan is Polette echt een aanrader! Maar ben je wat ongeduldig van aard, wees je er dan van bewust dat het wel even kan duren voordat je je bril ook daadwerkelijk op je neus kunt zetten.

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy