MARIA NILA HAARVERZORGING – 100% VEGANISTISCH EN DIERPROEFVRIJ

BEAUTY February 28 2018

  • — MARIA NILA – CRUELTY FREE AND 100% VEGAN HAIRCARE —
  • written in Dutch

Ben je op zoek naar écht goede, 100% vegan, dierproefvrije haarverzorgingsproducten die veilig zijn voor gekleurd haar, dan moet je absoluut de haarverzorgingslijn van het Zweedse merk MARIA NILA eens proberen! Neem bijvoorbeeld de vegan shampoo, conditioner en het haarmasker uit de TRUE SOFT lijn (met arganolie). Echte aanraders!

Maria Nila is een hoog kwalitatief Zweeds haarverzorgingsmerk uit Stockholm en heeft certificaten bij maar liefst drie grote organisaties: PETA, Leaping Bunny en Vegan Society. Geen van de producten bevatten sulfaten of parabenen. En, om te compenseren voor hun verpakkingen, planten ze voor elk Maria Nila product dat wordt verkocht een boom in Zuid-Amerika. Kun jij straks zorgeloos genieten onder de douche ;).

Het Maria Nila assortiment bestaat uit zes verschillende haarverzorgingslijnen, elk inspelend op een andere behoefte. Zo is er bijvoorbeeld de TRUE SOFT lijn met arganolie in de hoofdrol. Deze lijn is bedoeld voor droog, breekbaar haar en zorgt ervoor dat je lokken weer zacht, soepel en gehydrateerd worden. Ikzelf ben erg te spreken over deze lijn. De shampoo ruikt lekker, heeft dezelfde pastelkleur als zijn verpakking, schuimt goed, maakt schoon en geeft me vol en zacht haar. En het is me opgevallen dat ik na gebruik van deze shampoo ook meer golven in mijn haar heb als ik het aan de lucht laat drogen. De conditioner gebruik ik altijd na de shampoo, en één a twee keer in de week gebruik ik het True Soft haarmasker. Wat een verwennerij voor je haar is dat zeg! Een rijk haarmasker met een boterige textuur die je haar extra voedt en verzorgt.

Naast HAIRCARE heeft Maria Nila ook en STYLING lijn met producten waaronder een salty mist, moulding paste en styling cream. Een COLOUR lijn met diverse kleurmaskers voor alle haartinten, bedoeld om je haarkleur mee op te frissen en nieuw leven in te blazen. En een vegan SOAP lijn, bestaande uit vier verschillende vloeibare handzepen in doorzichtige pompflacons.

De verpakkingen zijn dan wel niet gemaakt van gerecycled materiaal of op een eco vriendelijke manier vervaardigd, maar mooi zijn ze absoluut! De gehele lijn wordt gekenmerkt door een minimalistische look in koele pasteltinten. Ze verdienen een prominente plek in de badkamer :). En, zoals ik al schreef, het merk compenseert voor hun verpakkingen door een boom te planten na de verkoop van elk Maria Nila product. Dat verzacht het milieu-leed toch een beetje.

Conclusie: Haar mooi → milieu blij → jij blij :).

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy