DR LEENARTS DERMATOLOGISCHE BABY PRODUCTEN ZONDER SCHADELIJKE TOEVOEGINGEN

header white

KIDS January 11 2017  Comment

  • — REVIEW DR. LEENARTS DERMATOLOGISCHE BABY- EN KIND HUIDVERZORGING —

Over het algemeen ben ik, zoals veel consumenten, erg van de verzorgingsproducten waar een fijne geur aan zit. Voor zowel mijn dochter als voor mijzelf laat ik me vaak leiden door mijn neus. Ruikt het lekker? Dan gaat het, hop, mee in het winkelmandje. Maar in mijn achterhoofd ben ik me er ook van bewust dat die lekkere geur niet altijd door de natuur aan het product is meegegeven. Negen van de tien keer heeft een verzorgingsproduct zijn fijne geur te danken aan een toegevoegd parfum. En we weten allemaal dat parfum niet erg goed is voor de gevoelige baby- en kinderhuid. Sterker nog, een vrij hoog percentage van de kleintjes ontwikkelt eczeem dóór geparfumeerde huidverzorgingsproducten.

Voor alle ouders die verantwoord willen smeren heeft Dermatoloog Dr. Leenarts een erg goede productlijn ontwikkeld. Ik heb hem zelf uitgeprobeerd en kan hem zeker aanbevelen aan de ouders onder ons. De Dr. Leenarts producten zijn specifiek ontwikkeld om een aantal veel voorkomende huidproblemen bij kinderen aan te pakken en bevatten enkel werkzame stoffen zonder onnodige en irriterende toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan Droge Huid Zalf voor de schilferige en schrale huid, Berg Zalf voor babies (maar ook bij peuters en kleuters kan Berg voorkomen), Verkoelende Lotion tegen waterpokken, Bad & Douche Olie voor gevoelige huidjes en Babybillen Zalf met een hoog percentage aan zinkoxide.

Na het uitproberen van de verzorgingslijn kan ik zeggen dat ik heel erg tevreden ben over de Dr. Leenarts producten. Ze werken goed en ze zijn mild voor het gevoelige huidje van mijn dochter. Vooral de Droge Huid Zalf en de Babybillen Zalf gebruik ik vaak. Als mijn dochter last begint te krijgen van luieruitslag zie ik het al direct minder worden na slechts 1x smeren met de Babybillen Zalf! Bovendien ben ik er ook achter gekomen dat je met een pot zalf erg lang doet. Terwijl ik toch al een paar maanden lang bijna dagelijks de wangen van mijn dochter insmeer met Droge Huid Zalf. De bodem van de pot is nog steeds niet in zicht, en de prijzen zijn ook heel schappelijk.

Daarnaast kun je de producten natuurlijk ook heel goed cadeau doen, het zijn nuttige kraamcadeautjes die elke jonge ouder goed kan gebruiken. Zo heb ik de Berg Zalf bijvoorbeeld cadeau gedaan aan een pas bevallen vriendin, die daar een aantal weken later erg blij mee was toen haar kindje ineens helemaal onder zat!

Al met al een zeer positieve review dus :). Maar betekent dit dat ik vanaf nu volledig over ga op huidverzorgingsproducten zonder onnodige toevoegingen? Ik ben bang dat ik dat niet vol ga houden, want ik wil me af en toe ook nog gewoon laten verleiden door producten met een lekkere geur. Maar een aantal van de Dr. Leenarts producten blijf ik zeker gebruiken!

Wat trouwens ook leuk is, is dat Dr. Marjolein Leenarts ook een ‘Handboek van de Huid voor 0-4 jaar’ heeft geschreven met handige weetjes, fabels en feiten over de baby- en kinderhuid en kinderziektes. Een handig naslagwerk om in huis te hebben zodat je bijvoorbeeld altijd na kunt kijken wat die rare vlekjes op de huid van je kind nou weer betekenen en wat je ertegen kunt doen ;).

Photography by Danique Bauer – © What I Would Buy