DECORATING IDEAS FOR BABY’S FIRST BIRTHDAY PARTY AND BIRTHDAY CAKE

header white

INTERIOR May 25 2017  Comment

  • — DECORATIE IDEEËN EN VERSIERING VAN BABY’S EERSTE VERJAARDAGSFEEST —
  • written in Dutch (& English post coming up!)

Dit weekend is het dan zover: onze dochter Fender wordt TWEE jaar :). Whoohoo! Tijd voor weer een gezellig verjaardagsfeestje! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik die belangrijke eerste verjaardag qua decoratie heb aangepakt en geef ik jullie tips en inspiratie voor het decoreren van een kinderverjaardag, inclusief taart inspiratie. De foto’s van het 1e verjaardagsfeestje en het feestvarken zie je hieronder :).

Sinds Fender in ons leven is vind ik het vieren van haar verjaardag vele malen leuker dan het vieren van de mijne ;). Dat stralende gezichtje wanneer ze haar cadeautjes uitpakt, die verraste blik als ze ‘s morgen de versieringen ziet die we de avond ervoor hebben opgehangen, haar intens zien genieten van de zelf gemaakte baby verjaardagstaart… Er is niet veel meer voor nodig dan het zien van haar blije snoetje om me gelukkig te maken ♥. Ja, het ouderschap heeft ook mij in een zacht clichématig ei veranderd ;).

Een van de leukste dingen van haar allereerste verjaardag vond ik het decoreren en versieren van het huis, het extra mooi inpakken van de cadeautjes, en het zoeken naar tips en inspiratie voor een mooie eerste verjaardagstaart. Ik wilde graag een strakke witte taart met een zelfgemaakte vlaggetjes cake topper of een caketopper met tassles oftewel ‘kwastjes’. Uiteindelijk is dat laatste geworden, in combinatie met een schattig ijsbeertje als decoratie op de taart. Heel simpel, zelf gemaakt van zwart/witte rietjes en zilverkleurige mini kwastjes. Mijn moeder was zo lief om mijn taart idee tot uitvoering te brengen; een strakke witte kwarktaart met zwarte oreo bodem. Een heerlijke combinatie van fris en zoet! En de taart zag er, precies zoals ik wilde, strak en minimalistisch, maar door de versiering toch feestelijk uit. Ook had ze een drie lagen taart gemaakt van witte naturel kwark, roze aardbeien kwark, frambozengelei en een bodem van bastognekoek. Simper, mooi en lekker :).

Ik hou erg van een stijlvolle, niet al te overdadige versiering. Onze witte muren leenden zich perfect voor een versiering met coole zwarte letterbanners en letter slingers waarmee ik leuke zinnen en woorden vormde. Vervolgens bevestigde ik ze, heel simpel, met glitter washi tape aan de muur. Zulke slingers staan niet alleen leuk als tijdelijke feestversiering, maar in interieurs met veel grijs/wit/zwart/hout en Scandinavische interieurs staan dit soort letter banners ook leuk als permanente decoratie aan de muur.

Ook de zilveren of gouden folie ballonnen, die je tegenwoordig overal kunt kopen, blijven leuk om als decoratie voor een baby- of kinderfeestje te gebruiken. Ik koos voor zilveren letter folie ballonnen, omdat die goed combineerden met het kleurthema zwart/wit met kleuraccenten in roze en mint.

Bij de Hema en de Ikea kocht ik papieren honeycomb ballen ter decoratie voor aan het plafond, in plaats van ballonnen. Ook legde ik ter decoratie hier en daar een paar van die honingraat ballen tussen de taarten op de taarttafel. En wat ook heel feestelijk staat; als je een paar verschillende taartplateaus, al dan niet met taart erop (enkel wat decoratie erop leggen kan ook), op de taarttafel neerzet. De drankjes serveerde ik in originele glazen melkflesjes met zwart/witte papieren rietjes met herringbone en stippen patroon. Staat super feestelijk! Een mooie bos bloemen erbij, en het geheel is helemaal af.

Als leuk klein extraatje kregen de gasten ter afsluiting van het feestje allemaal een roze papieren goodiebag mee naar huis met wat lekkers erin :).

Hoe ik Fenders verjaardag dit jaar ga aankleden? Dat laat ik je binnenkort zien!

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy

  • — DECORATING IDEAS FOR BABY’S FIRST BIRTHDAY PARTY —